Volt Arnhem-Nijmegen

Nieuws

Kick-off Beleidscommissies

Eigenlijk zit ik gewoon weer na te genieten. De kick off donderdag 2 maart voor de vorming van de beleidscommissies was zeer geslaagd. Telkens weer voelt de verbondenheid met de leden goed. Enthousiast, betrokken en een brok aan ervaring en kennis. We popelen dan ook om de 5+1 thema's van VOLT meer lokale inhoud en betekenis te geven. Het is tijd om aan de bak te gaan. Wil jij graag meer weten of een commissie ook wat voor jou is? Neem dan contact op met Faye Hartman (tel 06 39205 945) of Tineke Otter (tel: 06 142 042 46. berichten of mailen mag natuurlijk ook. en uh, we zijn er voor alle 8 gemeenten binnen onze regio! 

Oekraïne Event 24 februari

Twee weken geleden, op 24 februari 2023 was het precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Inmiddels zijn wij dus twaalf maanden verder, met talloze doden en gewonden aan beide kanten. Oekraïense burgers zijn massaal het slachtoffer geworden van de nietsontziende manier waarop Rusland steden met de grond gelijk maakt. Rusland valt doelgericht ziekenhuizen en energiecentrales aan om het leven onmogelijk te maken voor burgers. Overal in Europa hebben Oekraïense (vooral) vrouwen en kinderen een veilig heenkomen gezocht, onder hen tienduizenden in Nederland. Om dit trieste jubileum van 1 jaar oorlog te herdenken organiseerde Volt in Nijmegen op 24 februari mensen een bijeenkomst. Dit werd gedaan in samenwerking met hulporganisatie Nijmegen4Ukraine, het Leger des Heils, en Volt Europa door met name Henk van Donselaar. Reinier van Lanschot hield als co-president van Volt Europa een mooie toespraak waarin hij persoonlijke verhalen deelde van Oekraïners in zowel Nederland als in Oekraïne. Na toespraken van de vertegenwoordigster van Nijmegen4Ukraine en Fred van Erp namens het Leger des Heils liepen wij allen gezamenlijk een rondje door de binnenstad van Nijmegen. Wij trokken met onze Europese en Oekraïense vlaggen veel bekijks. De kandidaten van Volt voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart waren er uiteraard ook bij. Naast dit herdenken in Nijmegen hield Volt op bijna 50 andere plekken in tientallen Europese steden protesten tegen de oorlog.


We stand with Ukraine!Vrouwen van Volt

Waarom zijn meer vrouwen in de politiek belangrijk?

50,5%  van de bevolking is vrouw

21,2%  van de leden van Volt  Nederland is vrouw


Een gelijkere man-vrouwverdeling in de politiek betekent een betere vertegenwoordiging van de bevolking. Vrouwen die in de politiek zitten houden zich niet per se meer bezig met het promoten van vrouwenrechten, maar ze nemen wel hun vrouw-zijn mee. 

In een rapport van UNWomen staat dat vrouwen in de politiek een positief effect hebben op de nationale industrie, betrekkingen met buurlanden, defensie, klimaatproblematiek, wetenschap en landbouw. 


In Nederland kan meer gendergelijkheid volgens adviesorganisatie McKinsey de economie zelfs 114 miljard euro extra opleveren, een groei van 17%. Kortom: een betere man-vrouwverhouding in de politiek is gunstig voor de hele samenleving. 

En weet je lid worden van VOLT betekent helemaal niet dat je ook direct actief hoeft te worden. Wel heb je stemrecht binnen de partij, waardoor betere inclusieve keuzes gemaakt worden. Daarom bij deze een oproep om je (buur)vrouw, je moeder, je tante, je zus op te roepen ook lid te worden van VOLT. We verwelkomen je graag!

Lid worden kan hier: https://volt.team/simple-join/nl-NL


Doe mee met de campagne in NIJMEGEN voor de Provinciale Statenverkiezingen

De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Over een week is het 15 maart, en dan willen wij natuurlijk dat Volt het zo goed mogelijk heeft gedaan! In Nijmegen zijn we druk in de weer om een verschil te maken, en Volt te helpen een spetterende start te geven in de Provinciale Staten! 


Naast adverteren via social media gaan we flyeren! Niets maakt tenslotte zoveel indruk als zien hoeveel power onze Voltleden hebben. Of je ze nou op straat tegenkomt, of omdat je weet dat ze de moeite hebben genomen om te flyeren in jouw wijk. Na een gezellige aftrap op 26 februari, wordt er al druk geflyerd en hebben we al wat plekken en straten gehad! De ervaring is dat je vaak goed ontvangen wordt. Mensen vinden het sympathiek dat je het doet en je zet ze aan het denken.


De boodschap die we willen afgeven is: wij staan voor rechtvaardigheid, gelijkheid, solidariteit en duurzaamheid. Wij werken aan een democratisch en sociaal Europa waarin iedereen gelijke kansen heeft. Volt brengt optimisme in de politiek met een radicaal positief geluid. Alleen door samenwerking kunnen we de problemen van de 21e eeuw aanpakken. Het is tijd om dat geluid ook op provinciaal niveau te laten horen.

Of kijk nog even het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=2wotqzVrgNc&t=90s.


Dus sluit je aan en doe mee! En neem je partner, (klein)kinderen, vrienden en collega's allemaal mee. Je hoeft geen lid van Volt te zijn om ons toch te helpen, natuurlijk! 


Meteen naar de beschikbaarheidslijst: https://forms.gle/KeTMP1xXvtepZFmk7.


Flyeren op straat

Bij het flyeren op straat spreken we mensen aan en gaan het gesprek met hen aan over Volt en de komende verkiezingen. Dat is ontzettend leuk, maar vaak ook wel een beetje spannend voor de mensen die het nog niet eerder gedaan hebben. Bedenk dan; wij zijn een team en wij helpen elkaar altijd. Er is ook altijd iemand met meer ervaring bij het flyeren aanwezig. Dus vraag gewoon hulp aan je mede-Volters met wie je daar staat.


Wij hebben een vrijwilligersboekje met advies over hoe je mensen aanspreekt en met allerlei nuttig informatie over waar wij voor staan, waarom de provincie belangrijk is, en ga zo maar door. Maar uiteindelijk is natuurlijk het meest inspirerend als je vertelt waarom jij daar graag voor Volt staat. En dat weet je natuurlijk heel goed.


Iedereen die meedoet krijgt dit document toegestuurd, en wij nemen ook een exemplaar mee als wij flyers gaan uitdelen. Wij zorgen ervoor dat er altijd iemand met ervaring bij is. Wij proberen ook altijd als campagneteam om ofwel een kandidaat ofwel een lid van het beleidsteam mee te nemen als wij de straat op gaan. Die kunnen dan helpen als er misschien wat lastigere inhoudelijke vragen zijn.


Wij lopen dan ook door wijken waar wij flyers in brievenbussen doen. Dit is heel gezellig om met een paar mensen te doen, en vele handen maken natuurlijk licht werk. In de frisse lucht Volt helpen groot te worden én je mede-Volters leren kennen; mooier kan toch eigenlijk niet? 


In het weekend

In het weekend kun je ons vooral in het centrum vinden. Voor flyeracties ontmoeten wij elkaar altijd op de Grote Markt bij het Mariken beeldje. Organisatoren dragen dan paarse kleding. Wij nemen hesjes en/of vlaggen mee voor wie wil, maar draag ook vooral je eigen paarse kleding.Doordeweeks

Doordeweeks vind je ons overdag bij het station van Nijmegen, bij het Technovium, HAN of Radboud. Daar komen veel studenten langs en die zijn een grote doelgroep voor Volt, dus wij willen hen heel graag spreken.


Nog twee speciale dagen

Op 8 maart (Internationale Vrouwendag en een week voor de verkiezingen) en op 14 maart (de dag voor de verkiezingen) gaan wij er hard tegenaan. Op deze twee dagen willen wij zoveel mogelijk mensen in contact brengen met Volt. Dat doen wij bijvoorbeeld door flyers in brievenbussen te stoppen, of door op straat flyers uit te delen.


Wil je ook helpen?

Schrijf je dan nu nog in voor activiteiten met behulp van dit document!

https://forms.gle/KeTMP1xXvtepZFmk7

Wij nemen persoonlijk contact op met de mensen die doordeweeks willen campagne voeren om de locatie/tijden direct met hen af te stemmen.


Contact

Jan Jensma is de campagne lead voor Volt in Nijmegen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hij is beschikbaar op 06 1891 9043 of per email via jan.jensma@volteuropa.org
Volt Arnhem-Nijmegen, dit is wie we zijn!


Het beste van Europa, lokaal

 

Een betere wereld begint in je eigen regio

Volt is een pan- en pro-Europese politieke partij. Als Europese beweging zijn wij in alle landen van Europa actief. Toch zijn wij lokaal opgebouwd: al onze leden behoren tot een regionale afdeling. Zo kan iedereen meedoen en is Volts Europese ambitie geen theoretisch plan, maar tastbaar en verenigbaar in steden en gebieden. Zo kun je lokaal samenkomen om de wereld te veranderen.